27/6

Nu har jag börjat förbereda mig för att lämna Changchun på riktigt. Idag har jag skickat 3 paket till Sverige. Båtvägen, så det kommer ta ett tag tills det kommer fram, men men, va iaf billigare än vad jag räknat med. Sammanlagt mindre än 1500 kuai. Och då skickade jag 14,7 + 15,7 + 9,2 = 39,6 kg. Men som vanligt tillät dom mig inte att skicka allt jag ville, men men, whatever, shit happens. Blir iaf ”julafton” i Sverige om ca 3 månader, om dom lyckas ta sig fram.

Nu har min roommate lämnat Changchun också, så nu är jag ensamboende igen. :) Trevlig, då får jag göra som jag vill, haha. Dessutom är det renare när jag bor själv, folk verkar inte veta vad ”plocka undan efter sig” och ”städa” är… .__.’’ Får hoppas att jag inte hinner få en ny roommate innan jag lämnar Changchun då, haha. :D

Inte länge kvar tills jag åker nu. (Lämnar Changchun 16 Juli och Kina 29 Juli, är det planerat)

Men har ännu inte haft våra finals, så nu blir det till att råplugga sista dagarna den här veckan och sen börjar finals på måndag och håller på tills fredag (2-6). Det ska nog gå bra, hoppas jag.

Har även hämtat ut betygen från förra terminen, så jag inte glömmer det.

Kollar efter boende i Sverige nu också, i Luleå, dit jag sökt universitetet. Hoppas jag får det jag vill, eller… vad som helst skulle nog gå bra, haha. Bara jag får någonstans att bo. :D Snart får jag även reda på om jag kommit in i Luleå eller inte, spännande!

Nu ska jag iväg och plugga. Skriver mer nån annan gång!

17/6

I onsdags kom Neas pappa hit. Så jag har varit upptaget med att följa med dom till olika ställen. Har varit riktigt kul! Han ser saker på ett helt annat sätt än oss, vi har helt enkelt blivit vana vid en massa saker kineserna gör, medan han pekar ut det. Att vara runt honom är som att uppleva alla konstiga saker igen, haha.

 

Idag var det dessutom springtävlingen i Jingyue Tan (en STOR park, som ett naturreservat nästan). Vi hade anmält oss till 7,5 km. Och det sprang vi! :D Det va faktiskt riktigt kul! Dock har mitt knä varit lite krassligt senaste tiden och tävlingen gjorde det inte direkt bättre, det kändes inget under själva springningen, så jag tänkte inte på det. Men efteråt, när kroppen svalnat av kändes det av. Så det blir nog till att vila knät nu ett tag och kolla upp övningar jag kan göra för att kanske göra det bättre.

 

Hur som helst va det riktigt kul att tävla! Sprang på ungefär 43 minuter (vet inte exakt, eftersom läraren tog brickorna som skulle ta tiden ifrån oss… Men en kille som kom i mål lite efter mig sprang på 43,26 minuter..). Kanske inte jätte-super-bra. Men jag är nöjd! 3 minuter efter Scott, som springer från 桂林路 [guilin lu] till Youyi, där vi bor, rätt ofta. Det va dessutom terräng, lerigt och grejer, regnade en del medan vi spang. Roligaste delen va nerförsbacken i skogen. Lerigt värre! Kanske för att jag är Svensk och van vid naturen så va jag inte rädd för den där leran. Så där sprang jag om en massa människor. ^^

 

Nu ska jag ta och vila och plugga.


9/6

Nu har det hänt lite sen sist. Igår va det 文化节 [wen hua jie], kulturfestival. Så massa länder hade små tält där dom visade upp sina kulturer. Sverige hade inget eftersom ingen hade sagt till oss svenskar att det skulle vara sådär, alla hade bara sagt att man skulle uppträda, inte ha tält. Samma sak hände med en massa andra länder.. Men det va kul iaf. Dom hade satt på fontänen inne på skolområdet (där festivalen ägde rum), vilket såklart resulterade i en blöt Anna, haha. Vi sprang genom fontänen och fick en massa människor att bli blöta, hihi.

 

Samma dag såg vi även skolans basketboll lag ha träningsmatch. Kul, eftersom vi känner en del folk i laget. :)

 

Folk från Westpoint (en militärskola i USA) har kommit hit också, men dom ska bara vara här i två veckor, så dom åker snart igen.. Men dom är riktigt schyssta!

 

Träffade på en Tysk kille som jobbar på Wolksvagen i Dalian också, som bott i Kina i 10 år. Hade en del intressant att säga, det är alltid intressant att snacka med folk som bott i Kina i en massa år. Förstår fortfarande inte hur folk klarar av att bo i Kina utan att lära sig Kinesiska..!

 

Har även åkt till Changchuns zoo. Det va faktiskt väldigt mycket finare än vad jag hade trott! Djuren hade faktiskt stora utrymmen och såg ut att må rätt bra! Annars brukar jag alltid bli besviken på zoon utomlands..!

 

Den 17e ska vi vara med i en Vasa spring/gåtävling. Ska bli kul! Det är samma (svenska) bolag som ordnar detta som ordnade orienteringen vi va på förra året.

 

Det va en snabb sammanfattning på vad som hänt sen vi kom hem från Yanji.

 

Nu är det inte lång tid kvar här i Kina. Börjar planera vad jag ska skicka hem och vad som åker i bagaget. Börjar också planera mer inför i höst. Då blir det juh flytt och allt! Spännande det med! :D

 

Hur som helst, nu ska jag ta och plugga, ha det bäst!


RSS 2.0