29/12

Hej och hå i det blå!

 

Här är det kallt, runt -20 - -25 varje dag nu. Men det är lugnt, eftersom -10 bara känns svalt och skönt nu för tiden, haha.

 

Nu har julen kommit och gått. Det började den 22 när skolan hade sin ”jul-show”, det va kul att titta på andra, men jobbigt att framträda själv. Vi kom iaf på delad tredjeplats av alla 中级班 [zhong ji ban] (intermediate klasserna alltså)! Vilket gav vår klass 100 kuai att spedera. + att vi hade en massa pengar som vi fårr tidigare att ha kul med klassen med. Såååå det slutade alltså med att vi (efter att jag förslagit det på tisdagen) gick ut och åt med klassen. Då min klass består av 95% koreaner gick vi såklart till en koreansk restaurang (speciellt eftersom vissa av koreanerna inte ens äter kinesiskmat..!), den restaurangen är så lik riktig koreanskmat som möjligt, tydligen, den drivs av nordkoreaner och mina kära klasskamrater kan tom beställa all mat på koreanska – den lata vägen att bo som korean i Kina.. Prata koreanska helatiden >__< Men, men, maten är iaf god! :D Och det va riiiiktigt kul! Synd bara att vi hade det här nu liksom.. För snart åker nästan alla hem till sina länder igen.. Men tränandet till showen + middagen fick klassen att kännas mycket närmre med varandra. Det är najs ^^

 

Sen blev det fredag – då vi va lediga. (Eller egentligen, enligt vår lärare: Skolan ger er inte en officiell ledigdag… Men… Om ni inte kommer på lektionerna gör det inget, lärarna kommer inte bry sig..!) Så det blev sovmorgon och sen chillade jag mest. Pluggade en del och såg på en koreansk tv-serie.

 

På julafton hade vi planerat att åka skridskor. Men… Det blev inte av. Jag och Nea bestämde oss för att åka till de fancy delarna av Changchun istället, eftersom vi av erfarenhet vet att det är dom delarna som är mest julpyntade..! Så vi åkte till Hong Qi Jie, där vi inte varit förut..! Där fanns bla HM med rea. Och en massa andra ”fancy” och fancy butiker. Vi gick runt en massa och kollade, provande t.ex. peruker! …Så nu vet jag hur jag ser ut med en svart bob-frisyr, haha JÄTTEkonstigt att se sig själv i det!! Sen på kvällen köpte vi äpplen och gav ut till folk. Eftersom det är tradition i Kina att göra det på Julafton. …Vi frös även våra asses av oss när vi gjorde det. Säkert – 25 - -30 eller nått då! När jag gick hem efter det hade mitt vatten i min vattenflaska börjat frysa till is!!

 

På juldagen firades julen igen, eftersom jag umgås mycket med amerikaner..! Så på med finare kläder igen. Den här gången hade jag och Nea bestämt oss för att möta vår rädsla för att gå upp till folk vi inte känner och prata, genom att ge dom små påsar med godis i. Vi fixade först påsarna och så sen bar det av till Hong Qi Jie för att utmana oss själva till att göra pinsamma saker, haha. T.ex. kom vi överrens om att vi måste ge till en person som sitter i en restaurang. Jag kan tillägga att restaurangerna alltid är proppfulla där + kö utanför. Och där skulle vi komma och välja EN person som vi skulle ge en påse godis till, iklädd tomteluva. Pinsamt! Men adrenalinkickar fick vi, haha. Vi skulle även ge till en som jobbade i en affär och lite så. ALLA blev väldigt glada, men också väldigt förvirrade, haha. Kul var det iaf.

 

Efter det åkte vi till Neas lägenhet för att laga och äta middag med Katherine, Fannie och Juliette. Det blev pasta och tomatsås, RIKTIG pasta! Och efteråt gjorde vi fake tryfflar och åt pepparkakor från IKEA och frukt samtidigt som vi såg på Love Actually. Helt enkelt en riktigt bra dag ^^

 

Sen på måndagen började lektionerna igen… Nu är sista veckan innan fåra finals, så vi pluggar aset av oss. Men igår (onsdag) va Fannies födelsedag, så vi fixade en massa små roliga presenter och sen åt vi middag med henne, alla amerikaner, Balazs (Ungern) och en massa Koreaner. Det va riktigt trevligt och kul det med!! Mina och Neas fördelsedags presenter va skitabra! Dock fattar man det nog inte om man inte vet om våra inside-jokes, så jag kommer inte slösa er värdefulla tid på det, haha.

 

Hur som helst, idag har jag inga lektioner eftersom vi bara ska 复习 [fu xi], repetera typ. Så jag tänkte ta mig lite tid och skriva det här på morgonen och resten av dagen tillägnas åt plugg, plugg, plugg. Känns dock som att the finals kommer gå sämre än midterms.. Mest för att jag varit latare sista tiden.. :( Jaja, det går som det går. Vi får helt enkelt se sen ^^

 

Nu ska jag börja plugga, GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR på er alla!!!


20/12

Förra veckan hände inte särskilt mycket under själva veckan.

 

På fredagen gick vi och la oss tidigt för att sedan gå upp klockan 5 för att ta tåget till ShengYang klockan 7. Det va jag, Nea, Juliette, Fannie och Katherine (alla USA). Så det blev en heldag i ShangYang med massa shopping (mest fönster shopping iof, haha) och mat. Dagen avslutades med IKEA (!!) där vi åt köttbullar och handlade en del svenskmat. Dock hade dom inte Aladin asken som jag hade hoppats på.. (Dom hade den i Beijing runt jul..), men men, man kan inte få allt.

 

Annars så spenderades söndagen som söndagarna spenderas som oftast, plugg, tvätt, inhandling av frukost.

 

Den här veckan har alla klasser tränat (galet-jättemycket-tränat!) till en show vi ska ha på Torsdag. Även min klass då. Min klass ska sjunga en låt 日不落 [ri bu luo] och när man säger sjunga ingår såklart dans i det hela också. Jag och min klass bestående av till 95% koreaner, haha, det har aldrig märkts så tydligt som nu. Det är jag, Saya (Japan) och typ 15 koreaner som tränar till showen. Sen att Mongolerna och Ryssarna inte kommer gör så att det känns som om vi har mycket fler Koreaner i klassen än vi egentligen har. Men, men, det är najs. ^^ Alla är super snälla så :D

 

Förresten så hade vi en 书法 [shu fa] tävling för ett tag sedan, alltså kalligrafi tävling! Och gissa vem som kom på första plats!?!? :D:D:D Iof delad med typ.. 10 andra. Men iaf. I min klass kom jag först, So Yeon (Korea) tvåa och Saya (Japan) trea. Kan juh tillägga att det brukar vara tvärt om, Japaner etta, Koreaner tvåa och västlänningar sist. Men, har man tur så har man ;) Eller skills kanske man ska säga, haha.

 

Så nu ska jag helt enkelt fortsätta träna på den här showen, så jag hinner inte skriva särskilt mycket just nu.. Skriver mer till helgen kanske, kommer iof nog vara rätt upptagen då. JULAFTON juh! :O Lika konstigt varje gång, att fira jul i Kina, man tänker inte på att det är jul förrän veckan innan eller så. Men, men, berättar mer vad jag gjorde nästa vecka då. ^^ God Jul på er~~~!!


10/12

Har inte skrivit på ett tag, ska försöka komma ihåg vad jag gjorde förra veckan också. Det blir en kort sammanfattning helt enkelt innan jag börjar på denna veckas händelser.

 

På torsdagen gjorde jag och Nea brownies i hennes brownie-maker medan vi pluggade! Den gör miniatyr brownies, ser ungefär ut som ett våffeljärn, men med hål för brownies då. Sen gick vi runt och gav dom till folk, haha. Eller, ja… Vi åt hälften själva, haha.

 

På fredagen gick jag, Nea, So Yeon, Song Jiong Wu och Song Jiong Wus kompis (minns inte namnet.. ops!) ut och åt och snackade och hade kul.

 

På lördagen försökte jag, Nea och Martin (Argentina) hitta en témarknad. Vilket inte gick så jättebra.. Vi hittade en marknad och vi hittade affärer med té, men det va inte den témarknaden som vi hade letat efter, haha. Det slutade iaf med inköp av en del téer. Kom ihåg kära vänner att man dricker RÖTT (det vi kallas svart..?) té på vintern, så ens qi i kroppen inte blir för kall. Rött té hjälper också till om man är dålig i magen. Jepp, jepp, té är faktiskt väldigt intressant. Grönt té gör en sval (eller ja, ens qi) så det dricker man på sommaren. Olika sorters téer är liksom bra för olika saker och dom smakar så otroligt olika allihop! Även olika inom samma röda tésort typ. Jaja, nog babblat om det.

 

Efter det åt vi middag med Yohan (Korea) och hans kompis (Dan? ett till namn jag glömt, ops!) som bor i samma byggnad som Nea.

 

På söndagen pluggade jag och gjorde mina dagliga söndags bestyr och en heldel plugg. Forsatte även att kolla på IRIS med Song Jiong Wu.

 

I måndags tog jag tag i saken och fixade nytt internet (mitt internet var bara betalat tom söndag, tror jag det va). Det tog längre tid än jag tänkt… Men nu har jag iaf internet som är snabbt och billigt. Vilket inte har någon logik i det alls, att internet blev snabbare när jag betalade mindre alltså.. Men ja, så är det att vara västlänning i Kina. Nu har jag nämligen samma internet som de kinesiska studenterna. Man betalar 200 för ett år. Kan använda det hur mycket som helst osv. Medan det jag hade innan köpte man på stället vi bor vilket är ett hotell dom 5 första våningarna, det va 210 för tre månader, kan även använda det hur mycket som helst, men som sagt, det va långsammare.

 

Jag har även fått en proxy från Lourdes (Argentina), så nu kan jag använda facebook osv. Ska försöka fixa bloggen när jag har tid också. Men det är rätt så jättetråkit att sita framför datorn och spendera massa tid på sånt, när man kan göra nått kul istället, haha, så jag fortsätter nog att använda blogg.se ett tag, tills jag tar mig tiden att fixa den ”riktiga” bloggen.

 

Annars har veckan gått normalt, har inte hänt särskilt mycket. Igår åt jag, Nea och So Yeon middag med en massa av Neas klasskompisar. Sen gick de flesta av oss till Neas lägenhet och snackade och spelade kort och lekar. Scott (Amerikan) kom också dit. Jag och So Yeon sminkade honom, fixade hans hår och klädde upp honom, haha.

 

Idag har jag bara tagit det lugnt och chillat. Jag har tittat på en tv-serie och läst lite böcker. Har även bestämt mig för att åka till en bokaffär och köpa nån populär kinesisk bok som jag ska pallra mig igenom för att jag ska lära mig känna igen mer tecken. (Min Ting Li lärares tips), så det blir kanske till att åka och köpa lite böcker imorgon..? Annars så kommer jag nog bara göra mina söndags bestyr och plugga imorgon.

 

Skriver mer nån annan gång ^^


Jag lever~~

Haha, ja, jag lever fortfarande trots -15 nästan varjedag. Men jag håller på att förbereda för ett speach i kou yu. Så jag skriver mer om förra veckan nån annan dag. ^^

Men bara så att ni vet att jag lever och mår bra, haha.

RSS 2.0