9/6

Nu har det hänt lite sen sist. Igår va det 文化节 [wen hua jie], kulturfestival. Så massa länder hade små tält där dom visade upp sina kulturer. Sverige hade inget eftersom ingen hade sagt till oss svenskar att det skulle vara sådär, alla hade bara sagt att man skulle uppträda, inte ha tält. Samma sak hände med en massa andra länder.. Men det va kul iaf. Dom hade satt på fontänen inne på skolområdet (där festivalen ägde rum), vilket såklart resulterade i en blöt Anna, haha. Vi sprang genom fontänen och fick en massa människor att bli blöta, hihi.

 

Samma dag såg vi även skolans basketboll lag ha träningsmatch. Kul, eftersom vi känner en del folk i laget. :)

 

Folk från Westpoint (en militärskola i USA) har kommit hit också, men dom ska bara vara här i två veckor, så dom åker snart igen.. Men dom är riktigt schyssta!

 

Träffade på en Tysk kille som jobbar på Wolksvagen i Dalian också, som bott i Kina i 10 år. Hade en del intressant att säga, det är alltid intressant att snacka med folk som bott i Kina i en massa år. Förstår fortfarande inte hur folk klarar av att bo i Kina utan att lära sig Kinesiska..!

 

Har även åkt till Changchuns zoo. Det va faktiskt väldigt mycket finare än vad jag hade trott! Djuren hade faktiskt stora utrymmen och såg ut att må rätt bra! Annars brukar jag alltid bli besviken på zoon utomlands..!

 

Den 17e ska vi vara med i en Vasa spring/gåtävling. Ska bli kul! Det är samma (svenska) bolag som ordnar detta som ordnade orienteringen vi va på förra året.

 

Det va en snabb sammanfattning på vad som hänt sen vi kom hem från Yanji.

 

Nu är det inte lång tid kvar här i Kina. Börjar planera vad jag ska skicka hem och vad som åker i bagaget. Börjar också planera mer inför i höst. Då blir det juh flytt och allt! Spännande det med! :D

 

Hur som helst, nu ska jag ta och plugga, ha det bäst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0