27/11

Tjenare!

 

Jepp nu är det helg igen, snart måndag…! Men, men, helgen har varit helt okej.

 

Först, i fredags eftermiddag så åkte vi till 中国一汽 [zhong guo yi qi], Kinas största bilföretag. Det va bara folk från Konfusiusinstitutet med på den lilla resan. Det va intressant, men det intressanta fick man inte ta bilder på… Vilket sög en hel del. Först va det ett museum med första bilarna av olika modeller. T.ex. Maos första kinesisk gjorda bil. Och lite så. Det va väll rätt intressant, men det tråkiga va att en SUV stod i centrum av ”nutid” delen… Miljöbilen va gömd i bakgrunden… … … Säger det nått om Kina just nu kanske..?  Det fanns dessutom INGA skyltar om miljöbilarna, gjorde mig besviken.. Men dom hade en hybridbil och en ”Zeroemission”, vilket man inte förstår vad det är om dom inte har en skylt om den.. Det kan liksom betyda så många olika saker.

 

Hur som helst så fortsatte visningen in i en faktisk fabrik där dom satte ihop bilarna, jag är ganska så helt säker på att det va en ”visningsfabrik”, för alla va så glada och det va så rent och säkert och allt möjligt.. Jag tror inte riktigt på att alla deras fabriker är sånna.. Tyvärr. Men det va iaf jätteintressant att se hur bilarna sätts ihop, aldrig sett sånt på riktigt förut! Men tyvärr fick man inte ta bilder där inne. Det går inte heller riktigt att förklara, men ja, alla bildelar åkte runt på olika höjd och sen kom dom till en station där en människa satte ihop dom, vi fick även se när dom testade däck, bromsar, elektroniken osv. i slutet av ”bandet”.

 

Efter det trodde vi att vi skulle åka hem, men NEJ, det blev middag på Koreansk restaurang, efter 1 ½ timmes väntan. Under väntan gick vi runt och kollade på allt runt guilin lu. Det va iaf jättekul, hade massa trevligt sällskap!

 

Efter det gick vi till 体育学院 [ti yu xue yuan] (typ sport avdelningen av JiDa) lilla ”party”. Party i Kina betyder oftast uppvisning av dans, sång och teater. Det va riktigt kul! Riktigt trevliga människor där också. Helt annorlunda än alla plugg-fanatiker, haha. Där blev det ännu en middag.

 

Och efter det gick vi tillbaka till 友谊 [you yi], där jag bor alltså, och drack té med Balasz (Ungern), han är världens ténörd, kan en massa om téer och har en massa téer. Och efter det åkte jag, Nea och So Yeon till 五月花 [wu yue hua] där vi träffade några Koreaner från skolan, bland annat vår klasskompis Song Jiong Wu.

 

Helt enkelt en riktigt trevlig kväll! (Och ja, det är helt otroligt hur mycket vi kan göra på en kväll!! Man hinner med så otroligt mycket om man inte slöar eller bara sitter och gör ingenting..!)

 

På lördagen vaknade vi tidigt och jag och Nea gick och gymmade. Det ni! Jag ska ta och skaffa mig ett gymkort, det är för kallt för att gå ut och springa nu. Så jag ska möta min skräck för att träna bland folk genom att skaffa ett gymkort. Men första gången man testar är gratis, så det va det jag gjorde igår. Det va faktiskt riktigt najs, tydligen är det inte alls mycket folk där på morgonen, så det är den tiden jag kommer gå på mest tror jag.

 

Efter det bestämde vi oss för att gå till Wallmart, men vi hittade inte det Nea skulle ha så vi tänkte åka till Carrefour istället. Vi satte oss på en buss vi trodde gick dit, men icke sa nicke, vi hamnade vid tågstationen istället. Men det funkade också. Gick runt där ett tag och fönstershoppade innan vi åkte typ pendeltåg hem. Brevid Wallmart (där närmaste pendeltågsstationen är) finns en jättebra restaurang som säljer JÄTTEgod 豆浆 [dou jiang] (soyamjölk) och 油条 [you tiao] (typ… friterat bröd..?). Man äter oftast det till frukost i Kina, men eftersom stället varit stängt för renovering ett tag och vi inte kunnat gå dit på länge så tänkte vi slå till, så det blev vår middag, haha.

 

Resten av kvällen spenderade vi i Balazs rum, för att dricka té, lyssna på musik och snacka.

 

Idag vaknade jag som vanligt tidigt för att tvätta. Vaknar nästan alltid klockan 7 på söndagarna för att tvätta. Bästa tvättiden! Dock gick jag och la mig igen efter det, haha. Annars så har jag bara haft min vanliga chill söndag, handlat frukost, tvättat, pluggat. Började dessutom se på IRIS (Koreansk tv-serie) med Song Jiong Wu (Korea), eftersom varken jag eller han har sett den, men jag har den på min dator, så nu har vi sett på ett avsnitt, only 19 to go! Haha. Har även hjälpt David (halvt korean, halvt kines, men uppvuxen i Kina) att välja glasögon.. Konstigt nog. Och glasögon affären ville ha hjälp att översätta när en Indier skulle komma och köpa glasögon, så… Nu är jag översättare också. Kanske nått att sätta på CVn? Har iof inte gjort det än, men ja… Om några dagar blir det av.

 

Och jag håller utkik efter paketen ni har skickat mig~ Får se om dom kommer fram..!

 

Skriver mer nån annan gång. See yah~


22/11

I söndags kväll skulle jag och Nea iväg på en thanksgiving grej som två kinesiska tjejer bjudit med oss på. Det lät intressant så vi gick till samlingsplatsen 17.20 och sen gick allihop (säker 30 pers) till ett hotel/restaurang där grejen skulle hållas. Det va en massa folk där redan så vi satte oss längre bak i raderna av stolar dom ställt upp. MEN så visade det sig att det va en kyrka som höll i det hela. Inte ens kineserna som bjudit in oss visste om det. Senare fick vi se inbjudnings lappen, det stod ingenting om att det va kristet.

 

Det hela började helt okej, lite lekar och sånger, iof sånger om gud och så, men melodin va iaf bra. Men sen hände det där som alltid händer när det är sponsrat av kyrkor… Nån gubbe börjar snacka om hur dåligt hans liv va och hur han då inte visste nått om gud och sen nu är allt så underbart och gud har tagit honom under sina vingar och yada yada yada… Ville strypa killen… .__.’’ Speciellt eftersom dom säkert omvandlade 50 stycken osäkra små förkynta Kineser, bara genom att lura in dom till den där saken. MEN det va iaf intressant att se.

 

Idag när jag va ute och gick på min dagliga (som inte är helt daglig, men händer när jag känner att jag har tid, vilket faktiskt är ofta, näääästan varjedag!) promenad. Så gick jag runt och försökte hitta nya roliga platser i stan. Det jobbiga är att jag gått till de flesta ställen som ger mig en lagom promenad (minst 1 timme), så det blir svårare och svårare att komma på vägar att gå. Men jag gick iaf runt, hamnade på 长春理工大学 [chang chun li gong da xue], vilket va mitt andrahandsval när det kom till att välja universitet i Kina. Det verkar vara ett bra universitet det med. Dock väldigt mycket mindre än JiDa, och husen är inte liiiika fancy, även om vissa är riktigt fancy iaf.

 

Under denna promenad såg jag även minst 4 bilar som stannat och behövde bärgas. Jag tror personligen att det va pga kylan. För det såg inte ut som att dom hade krockat eller nått sånt.

 

Och ja, det är rätt kallt i Changchun nu. Idag va det -6 till -10. Men nu, enligt väderleksrapporten så ska det bli varmare igen, suck, kan inte vädret bara bestämma sig!? Haha. I helgen va det -11, men ”känns som -20”. Allt pga den envisa vinden som vägrar sluta blåsa. Men man överlever helt klart med en dunjacka och ett par tjocka leggings. Vilket även gör så att jag går runt i shorts eller kjol + leggings hela vintern. Men det är bara SÅ mycket varmare än att ha långkalsonger under jeans..! Har aldrig sett sånna här tjocka leggings i Sverige, men det borde införas!! Jag kommer köpa på mig några stycken och ta hem till Sverige iaf. ^^

 

Nej, nu ska jag ta och ta tag i pluggandet för idag. Skriver mer till helgen troligen. ^^


20/11

I tisdags började jag må lite dåligt i magen och det slutade med att jag va uppe halva natten med att gå på toa. Yeay… … … Hata att bli magsjuk alltså! Men spydde gjorde jag iaf inte, lyckligtvis. Stannade hemma på onsdagen för att vila och sen på torsdagen va jag nästan helt okej, utom att jag va lite mer vaksam med vad jag åt. Troligen blev jag sjuk pga något jag åt. Är nästan helt säker på vad det va, 糖葫芦 [tang hu lu] från ett nytt ställe, så kommer återgå till att bara köpa det från mitt vanliga ställe igen.

 

Nu har det blivit riktigt kallt här, dunjacka fick införskaffas i fredags pga kylan. Just nu, när jag skriver detta är det, enligt min väderleksrapport-grej på internet, -11 grader, men det känns som -19. Ja… Ni ser juh… Lite kallt sådär..! Men man överlever.

 

Annars har det inte hänt särskilt mycket den här veckan.. Har anmält mig till att åka till Kinas största bilbolag (FAW) nästa vecka. Det är alla som har samma stipendium som jag som får åka. Vi är tydligen totalt 156 st!! Dock får bara 85 åka på den visningen, så jag skundade mig att anmäla mig. Spännande ska det bli!

 

Ikväll ska jag och Nea på en av skolans många klubbar, flera av dom håller i thanksgiving firande (på torsdag nästa vecka är det thanksgiving). Så vi ska nog gå på det ikväll, om jag har pluggat klart allt som ska vara klart tills imorgon + inte slöar till det och inte orkar, haha.

 

Men, men, som sagt, det har inte hänt särskilt mycket, så inte så mycket att skriva om… Satt i biblioteket och pluggade igår i några timmar. Trevligt! Det ska jag fortsätta med tror jag allt, dock skulle det juh vara lättare om man hade en elektroniskordbok, nu får jag helt enkelt bara skriva upp alla orden jag inte kan och kolla upp dom när jag kommer tillbaka till mitt rum. Men iaf, fick en ny kompis där, en tjej från SiChuan som verkar riktigt snäll. ^^

 

Nä, nu ska jag fortsätta se på Miss Kicki (ett svensk/taiwanesiskt filmprojekt) och efter det ska jag plugga för att sedan införskaffa kommande veckans frukost. Skriver mer nån annan gång..!


Tillägg

Just det!

Tänkte tillägga hur det gick på proven också.

口语 - prata - vi fick aldrig reda på exakta poäng, men alla blev godkända = jag med
精读 - grammatik typ - 94/100
听力 - lyssna - 17/20
阅读 - läsförståelse - 93/100
写作 - skriva - 92/100

Sååååå... Heltklart godkänd i allt! :D

13/11

Såååå… Ännu en vecka har passerat. Det har inte hänt jättemycket under veckan. Men på helgen händer det saker som vanligt. På fredagen runt 4 åkte vi till Si Li Jies kung fu skola och kollade på uppträdanden där. (Det var awesome som vanligt!) Efter det blev vi bjudna på middag. Kinesisk middag med 22 personer. Det va riktigt kul!! Tycker alltid det är lika kul på middagar med kineser, det är så… kulturellt annorlunda, haha. Vet inte hur man ska beskriva det på svenska, men på kinesiska skulle jag säga 热闹 [re nao]. ^^ Efter middagen fortsatte vi till KTV, så typiskt kinesiskt. :D

 

På lördagen åkte jag och Nea till Chong qing lu för att inhandla lite tjockare leggings. Tjocka leggings är det bästa sättet att hålla sig varm på under vintern. Långkalsonger under jeans är för tunt! Efter det åkte vi hem och tog vår dagliga nap för att sedan äta middag. Efter det gick vi + So Yeon på Latin Party med en massa andra från vår skola. För att sedan avsluta kvällen på Mayflower 1 med folk från skolan + några av mina kinesiska kompisar. Riiiiiiiktigt trevlig kväll! Nea fick tom en chans att prata portugisiska på Latin partyt. ^^

 

Idag har vi bara chillat, det är det man gör på söndagar. ^^ Handlat lite frukost som jag ska äta under veckan och pluggat.

 

Förövrigt så SNÖADE det under morgonen så det är snöööö överallt, typ 2 cm eller så. Under dagen slaskade det till sig en heldel, och har nu frusit igen, men iaf. SNÖÖÖÖÖ!! Det är förövrigt kallt här nu. Idag är det t.ex. -9 – 0 grader kallt. Men det känns inte så kallt, utom när det blåser, så det är helt okej.

 

Och just det! Nea fick i morse reda på att hennes storasyster snart ska gifta sig (hennes pojkvän friade till henne igår eller så) GRATTIS till dom~~~

 

Hoppas allt är bra med er. Skriver mer nån annan gång!


7/11

Så okej, helgen efter proven gick inte direkt som planerat. Men det blev bra iaf. ^^

 

Vi hittade inte direkt på nått speciellt på fredagen, alla var bara jättetrötta. Jag gick runt lite med Yoon Seok. Min rygg började spöka igen, så jag har bestämt mig för att promenera mer. Minst 1 timme varje dag på vardagarna, på helgerna promenerar jag oftast mer än så ändå så..! Jag bara går i olika riktningar så nu gick jag norrut och han bestämde sig för att följa med. Vi hittade en Hutong och en massa roliga saker och extremt trevliga människor! Det va najs. Efter det gick jag hem och sov en stund (at ta naps har blivit vår grej här, måååånga av oss gör det, speciellt under prov veckan!). Sen blev det middag + åka till nått ställe (minns inte namnet) och hänga med en massa människor från skolan. Det blev en lugn kväll alltså.

 

På lördagen åkte jag och Nea och försökte hitta campuset som ingenjörerna håller till på. (INTE det lättaste ska jag säga!) Vi hittade det inte.. Även om vi frågade en massa folk. Nu vet vi ungefär vart det borde ligga iaf. Så vi ska försöka ta oss dit nån gång snart för att kolla hur det är där och försöka träffa lite intressanta människor (vi försöker network-a lite smått).

 

På kvällen bjöd Balazs (Ungern, uttalas typ Balash btw) oss till nått som skulle vara Kung-Fu grejs, men visade sig vara en engelsk klubb (en TILL!?) med lite Kung-Fu tema på just det mötet.. Men det va ändå intressant och det va helt klart den roligaste engelskklubben hittills, så jag är glad att jag gick..! Vi lekte en massa lekar, skämde ut oss och hade allmänt kul.

 

Söndagen började med tvätt klockan 7 på morgonen (BÄSTA tvättiden!). För att sedan sova lite till. Jag hade planerat att åka med Balazs tills hans Kung-Fu tränares föreställning, Nea tänkte också följa med. Men det blev först lite inhandling av nödvändiga saker till mitt rum + frukost. Sen skulle dom ha sin träning så jag gick och pluggade i biblioteket med Nea och på vägen dit träffade vi David (halv kines/korean) så vi gick dit alla tre. Efter träningen fick vi vänta en bra stund, tydligen skulle tränaren först ha lektion med några andra och SEN skulle vi åka, så vi pluggade ett tag till. Vid 6 åkte vi till föreställningen för att vänta ännu mer tills den började vid 19.30.

 

Föreställningen va extremt bra! Det va bara några minuter Kung-Fu, men Si Li Jie (Balazs tränare) och hans team va skita bra! Resten av föreställningen va komedi och akrobatik. Det bästa va att jag förstod mest av oss alla tre, eftersom min DongBeiHua är bäst. ^^ Jag förstod även de flesta av skämten om kultur osv. Kände mig lite stolt där :D

Det va ännu roligare att showen liksom integrerade med publiken, dom snackade med publiken och om nån ställde sig upp för att gå på toa så sa dom typ ”jaha, ska vi vänta på dig nu eller? Nehe, jaha, vad nu då, äsch vi struntar i honom” eller liknande. Och dom ville att man skulle klappa en massa, och beroende på när man klappade mest så gjorde dom olika saker. Och man kunde skrika till dom att göra saker. Riktigt kul! Vi tre va lite halft med i föreställningen då flera av dom som uppträdde hälsade speciellt på oss eftersom vi va dom ända västlänningarna liksom. Hur som helst va det en riktigt bra föreställning. :D

 

Efter föreställningen åkte jag, Nea, Balazs och Si Li Jie och åt HotPot. Det blev iaf nååågot sent, men men, det va det värt! Det va riktigt kul att se allt!

 

Nästa fredag ska vi åka och kolla på öppningen av Si Li Jies egna Kung-Fu skola. Och den 18e ska vi fira hans födelsedag. Jag är så excited!! Eftersom, iaf enligt mig, är det riktigt coolt att känna folk som har levt i ShaoLin Temple (samma tempel som Jackie Chan, Jet Li och Bruce Lee bott i + ett av kinas mest kända tempel), dessutom har han och hans team levt där i runt 8 år..! (Sen dom va runt 12!) Dom har haft föreställningar utomlands (Australien och Singapore) inför viktiga människor (läs presidenter och liknande) och runt om i hela Kina.

…Behöver jag säga att deras Kung-Fu är awesome..? 8’’’D

 

ShaoLin Tempel ä förövrigt samma tempel som jag åkte till under Spring Festival när jag va utbytesstudent i Beijing.

 

Nu ska jag sluta skryta över mina nya vänner, haha, ska fortsätta förbereda mig inför morgondagens lektioner. See yah later~~


3/11

Har jag berättat att min room mate åkte till Beijing och sen till Hainan? Hur som helst så gjorde hon det. Och nu är hon tillbaka, tillsammans med sin mamma. Så jag har nu bott hos Nea i några dagar för att hennes mamma skulle bo i vårt rum tills hon åker tillbaka hem till Ryssland. Men nu är jag tillbaka igen! Känns skönt, nu blir det som vanligt igen. Natashas mamma åker hem ikväll, så nu får jag sova i min egna säng igen. ^^

 

Hos Nea hade vi ”Camp Nea”, haha. Det bestod av PLUGG, PLUGG, en och annan låt och sen mera plugg. Vi har pluggat från runt 14-15 tills vi gått och lagt oss, dessutom beställt mat som dom kommer med direkt till dörren med den. Det är intensivt pluggande alltså!

 

Hittills har proven gått helt okej, kan inte alla svaren, men mycket. Så det går nog bra, hoppas jag. Får nog reda på resultaten nästa vecka tror jag. Nu har vi bara två prov kvar tills helgen kommer. ALLA längtar EXTREMT efter denna helg, trots att alla lärare redan har gett oss en massa läxor till nästa vecka. Min gissning är att dessa läxor inte kommer skrivas extremt bra för de flesta, haha.

 

Förresten, kom på en sak. Ska väll tillägga att alla våra lektioner är på kinesiska, heeeela lektionen snackar läraren kinesiska, men det är nemas problemas, man fattar allt iaf! Ibland slängs det inte ett och annat engelskt ord för att förklara ett kinesiskt ord, men oftast förklarar dom bara med kinesiska. Om man inte fattar får men helt enkelt använda ordbok under eller efter lektionen. En sak jag saknar är min elektriska ordbok… Funderar på att antingen få mammsen och pappsen att skicka den hit eller köpa en ny (som inte dör efter super kort användning och som man kan ladda upp genom kontakt i väggen/usb..)

 

Nu ska jag plugga 写作 [xie zuo] och 阅读 [yue du], sista proven jag har. Dock tror jag det inte är såååå mycket man kan plugga till. Ska läsa igenom böckerna och mina skrivhäften så får vi se hur det går.

 

Skriver mer nån annan gång.


31/10

Nu är det halloween! Vilket betyder… PLUGG! :D haha, ja, eftersom vi har mid-terms den här veckan så firade vi halloween i lördags. Det va najs. Jag va Lucia (vilket iiiiingen visste vad det va utom Nea… Men iaf.. .__.’’), Nea va en sjökvinna (isället för sjöman alltså), sen fanns det en del kaniner + Hugh Heffner (stavning?), kalle anka och ööhh… män i kostym med vita ansikten. Vi åkte först till ett café som heter Happy House, riktigt trevligt ställe! Där snackade vi med en massa kineser, lärde oss kinesiska ”handlekar”, eller vad man ska kalla det..? Sånna som man leker med händerna och ibland sjunger ramsor till. Sen åkte vi vidare till Classic. Det var en händelserik natt! Vet inte riktigt hur det gick till med det slutade med x antal som spydde och ett annat x antal som fick stukade fötter och blåmärken, jag va inte i nån av dessa två kategorier ska jag väll tillägga..!

 

Annars så har dagarna mest bestått av pluggande.. Imorgon börjar alla proven! NERVÖS, men ändå inte. För liksom… Jag kan inte direkt göra så mycket åt allt nu i sista sekunden + att mina betyg inte betyder nått för mig, dom går inte över till betygen i skolan i Sverige eller så + mid-terms ändå bara är runt 20% av betygen. MEN jag är ändå nervös, för jag vill göra så gott jag kan..!! Vi får se hur det går. Man kan väll inte göra mer än att göra sitt bästa antar jag, alla lärare säger iaf att det är lätt och att vi inte ska oroa oss, MEN sånt säger lärare helatiden.. .__.’’ Såklart det är lätt om man kan det, DAH, haha.

 

Hur som helst så har asiaterna en taktik, dom har köpt lärarboken till alla böckerna vi har, och memorerar svaren till frågorna. Viiiiilket jag tycker är fusk. Speciellt när man vet att man är bättre än dom på så pass mycket och så kommer dom ändå få bättre resultat på provet. Dåligt! :( Sur på dom allihop! :(

 

Nä, nu ska jag fortsätta plugga. Talk to yah later alligator.


27/10

Nu vet vi när vi har mid-terms. 1-4 November. Så jag håller på att plugga aset av mig, eller egentligen inte, men jag pluggar nog mer än förut iaf. Ägnar nästan all tid efter skolan till att plugga och mycket av helgen också. Plus att vi har dom vanliga läxorna också… Men, men, det funkar. Vi får se hur det går.

 

Har även börjat laga mat själv, det är trevligt. ^^ Dock är gas spis nytt för mig, så det är lite svårt att hitta rätt temperatur, men det går SNABBT, oj så snabbt det går! Jag lär mig mer och mer att använda den där gas spisen.

 

Har även hittat en bra hemsida som streamar filmer, mycket trevligt! Speciellt när man äter på rummet (finns inget ställe att sitta på i köket, annars skulle jag suttit där och försökt vara lite social även under ätandet av maten, nu är jag bara social om nån lagar mat samtidigt som mig..!). Har sett en heldel nya filmer, både amerikanska och kinesiska. Det är trevligt att märka hur bra ens listening skills har blivit. Även om det inte känns som att jag lär mig nått på lektionerna, eller rättare sagt, som att jag inte kommer ihåg det vi gått igenom. Men det gör jag visst! Tydligen.. Flera gånger under filmtittandet har jag reagerat på att jag kan ord som vi gått igenom under lektionerna, dessutom används dessa ord rätt ofta! Känns bra när man ser att man gör framsteg :D

 

Nu ska jag fortsätta plugga. Skriver mer nån annan gång.


23/10

Har fortfarande inte hittat nån proxy, så det blir till att fortsätta skriva i word tills jag hittar en.. Men men, nu är helgen snart över igen. Den här helgen har varit väldigt lugn. Har inte gjort så mycket. Har köpt lite tröjor och kollat in läget på dunjackorna, kommer behöva en sån senare, men ska överleva så länge som möjligt med den jag har nu, därför har jag bara kollat in läget på dom. Har hittat en som jag gillar, en blå! Så det blir nog den, om jag inte hittar nån bättre till dess. Dom går juh även ner i pris om man köper dom när kylan redan har kommit, så jag försöker vara lite smart. ^^

 

Nu håller jag bara på och pluggar, läxor och till mid-terms som vi har snart. Det jobbiga är att ingen vet exakt när vi har dom.. Inte ens lärarna, så vi bara väntar på att få reda på det. Vet inte om det kommer gå så bra, vi har liksom inte haft några småprov eller nått sedan vi kom hit, så jag har ingen aning om hur lärarnas prov ser ut. Liksom, alla lärare har juh olika typer av prov, om man känner till lärarens sätt att skriva prov är det lättare att plugga till dom.. Men nu vet vi inte det. Så jag har ingen aning om hur det kommer gå. Men, men, vi får väll se. Dom säger att det inte är svårt, men jag litar aldrig på lärare som säger sånt…! :P

 

Har försökt få mig ett elektroniskt student card också, så jag kan äta i Kinesiska studenternas matsalar, har det på g, hoppas på att jag får det nästa vecka, kanske veckan efter det, vi får vänta och se med det också.

 

Snart är det halloween, alla amerikanare här är helt galet peppade för både halloween och thanksgiving, då jag halvt räknas som amerikan här (mer än hälften av amerikanarna trodde jag va amerikan innan som fick reda på att jag är svensk, ingen brytning alls på min engelska tydligen..!) så kommer jag också vara med på dessa aktiviteter, så vi får se hur det blir. Dock är jag inte alls lika peppad som dom, ser fram emot det såklart, men inget jag läääääääängtar till, haha.

 

Nu är förövrigt min room mate, Natasha (Ryssland) bortrest, hon åkte först till Beijing för att sedan fortsätta till Hainan. Så jag har rummet för mig själv nu tills i början av November. Faktiskt skönt, men även lite ensamt, haha, alltså min roommate är så bra, vi kan snacka om whatever, men vi snackar inte hela tiden. Hon är lite som en katt, man behöver inte hålla på med den hela tiden men det är trevligt när den är där och är sällskaplig på avstånd liksom. ^^

 

Just det! Min klass är runt 25 personer tror jag. Men det är alltid runt max 10 personer som kommer på lektionerna varje dag. Och för var dag som går så blir vi färre och färre..! Iof ska jag inte klaga, det är skönare så, men jag undrar verkligen vad alla andra gör när dom inte har lektioner. Sover..? Så tråkit! Aldrig förstått mig på skolkare..? Vi har iaf roligare på lektionerna när vi är färre, det blir lite mer personligt så. Dessutom är det oftast bara jag och en amerikan som svarar på frågorna på lektionerna så det är lite som att ha en privatlärare, nästan..! :P

 

Nej, nu ska jag fortsätta plugga. Skriver mer nån annan gång! See yah!


17/10

Sååååå… Fredagen blev inte direkt som planerat.

 

Vi hade juh planerat att shoppa, blev inte av. Istället åkte jag och Linnea till en av de många engelska klubbarna som tillhör JiLin University. Denna gång till Medical school:ans engelska klubb (vi har tidigare också varit med i law schools, då va det bara möte + lite små lekar typ, det va i torsdags btw!). Det va sista delen i en engelsktävling. Och vi skulle tydligen vara domare! Tillsammans med ett antal lärare och två amerikaner, Scott och Andrew. Dom pluggar till läkare på JiLin University, eftersom deras föräldrar växte upp och gick i skolan här. Deras föräldrar är tydligen kända läkare i USA, så dom känner en massa människor här, vilket i Kina betyder… allt. Om man känner folk får man sin vilja igenom, så dom kan få hoppa in på operationer och grejer här, genom att ringa deras mamma/pappa och sedan mamma/pappa ringer nån på universitetssjukhuset eller så..

 

Alla vi fyra trodde det skulle vara lite tävling och sen skulle vi få gå. Men nej då. Tävlingen va uppdelad i två delar, dessutom skulle vi dela ut priser. Men det va kul iaf. Dock väldigt förvirrat. Ingen berättade för oss vad som hände så det blev ganska jätte förvirrat speciellt för oss. Tävlingen gick ut på att dom skulle dubba filmer, första delen med filmens repliker, andra delen skulle dom komma på egna repliker, på plats. (dom visste inte vilken del av en film dom skulle få innan dom kom dit, om jag fattat det rätt)

 

Efter det så ville alla ta bilder med oss, det tog evigheter innan vi kom därifrån. Vi åkte hem och skulle börja chilla hemma när Scott smsar och frågar om vi vill gå på kinesisk drag-show. (As in killar som klär ut sig till tjejer) DET kan man inte säga nej till, ett sånt där erbjudande som är once in a life time. Mycket på grund av att vara gay i Kina måste man hålla hemligt, att vara drag queen är än mer oacceptabelt. Såååå off we went.

 

Det va egentligen inte så speciellt, mer som Pekingopera utan sång och massa prat som vi inte förstod… Och såklart hölls detta på ett sånt där ställe dit man inte hittar om man inte vet att det finns. Finns många sånna ställen i Kina..!

 

Efter det åkte vi till Happy House, riktigt najsigt ställe, ett café som är mer riktat mot västlänningar. Vi åkte runt till en massa ställen som Scott ville visa oss. Slutade med att vi gick upp en massa trappor på ett hus och gick ut på taket. OM det inte hade varit så extremt mycket smogg hade man sett riktigt långt därifrån..!

 

Det var helt enkelt en hektisk men lyckad kväll!

 

På lördagen chillade vi mest, pluggade en heldel och sen umgicks vi med två kinesiska tjejer, åt middag och gick runt på universitetet.

 

Söndagen spenderades inne mest hela dagen tills vi åkte till Wallmart för att köpa stekpanna och lite saker åt mig, känner att det är skönt att kunna stanna inne och ha valet att inte gå ut ibland också, men äta måste man juh! Så stekpanna och lite små grejer införskaffades. Då man måste ha sina egna saker, skulle nog aldrig funka att dela ändå så..!

 

Nu är det förresten ganska så väldigt kallt här. 5 - -3 grader eller så tror jag det är idag (måndag). Dessutom ingen värme inne än..! Som tur är har vi täta fönster där jag bor (INTE vanligt i Kina..!) Så det är inte SÅ kallt inne. Changchun är tydligen så att det är KALLT några dagar, sen blir det varmt igen (typ shorts väder), sen blir det KALLT igen och så håller det på tills det blir riktigt kallt. Så om några dagar är det +20 igen.. .__.’’ Inte undra på att man blir förkyld..! Men snart sätts värmen på, den här veckan eller nästa är det sagt.

 

Snart har vi mid-terms också. Det jobbiga är att ingen verkar veta när vi har dom.. Ingen informerar och de som säger nått de vet inte exakt. Ryktet går att vi har de den 31, så snart alltså! Skulle vara fantastiskt om folk faktiskt kunde tala om exakta datumet…! Men, men, det löser sig väll… antar jag…!


13/10

Har inte skrivit på ett tag. Dels så har jag haft en heldel att göra, pga skolan. Massa plugg alltså! Och dessutom har jag varit lite sjuk, förkyld. Haft problem med mitt högra öra också, inget så jag behövt åka till doktorn utan bara de gamla vanliga problemen vid förkylning. Lyckats hålla mig ifrån att få öroninflammation iaf! :D

 

Nu är jag mycket bättre, även om förkylningen håller sig kvar i mig… Det gör den iof i alla andra också, alla går runt och är små-förkylda just nu..

 

Annars så har det inte hänt så mycket sen Dalian. Vi har gått i skolan sen i lördags, så nu är det alltså en dag kvar av skola denna vecka innan helgen är här. Den är efterlängtad!!

 

Imorgon, efter HSK lektionerna, så ska jag, Linnea, Fannie (USA) och Katherine (USA) åka och shoppa vid slutstationen på buss 13 (zhong qing lu? Eller nått sånt). Jag och Linnea har varit där tidigare, när vi bunkrade upp inför vintern (köpte vinter jacka och skor), så det blir skojsigt.

 

Annars har vi inte planerat så mycket inför helgen. Blir väll att umgås med en del kineser kanske och troligen en sväng till KTV innan jag och Yoon Seok dör av KTV-brist, haha.

 

Förövrigt tjaffsar min proxy just nu.. Så vi får se hur länge det dröjer innan jag kan skicka det här..! Men om ni inte hör av mig på ett tag så vet ni varför! ^^


....Plan B

Den här bloggen kommer jag alltså använda när jag inte får tag i en proxy så jag kan skriva i min vanliga blogg. Dessa inlägg kommer komma upp i min vanliga blogg så snart jag får tag i en proxy som funkar..! (Eftersom jag vill ha allt på ett ställe..!)

Trevlig läsning!

RSS 2.0